Låna pengar

3.79%

Ska man beskriva att låna pengar så konkret som möjligt är det när en bank eller ett låneinstitut, på avbetalning, säljer dig tillgången till pengar du inte har just nu.När lånade pengar ska återbetalas kan förfarandet delas in i två delar. Amorteringen – som är den rena avbetalningen av lånade pengar samt räntan – som är arvodet för att du fått möjligheten att låna pengarna.

Låna pengar utan säkerhet
Har du ingen säkerhet i grunden för dina lånade pengar kallas detta för blancolån. Då granskar banken eller låneinstitutet din privatekonomi och gör en uppskattning av hur mycket de tror dig kunna betala igen. Med ett sådant lån tar banken större risk och därför brukar de ha en högre ränta och en högre återbetalningstakt.

Att ansöka om att låna pengar via internet
Ett smidigt sätt låna pengar på idag är att göra det via internet. De flesta banker har en tjänst på sin hemsida där man kan fylla i sina uppgifter och få bli kontaktad av en handläggare. Tillsammans med handläggaren går ni sedan genom dina möjligheter till lån samt vilka belopp som kan tänkas bli aktuella. Sedvanlig kreditkontroll sker alltid.